Verstuiking

Verstuiking

Leg bij een verstuiking het getroffen lichaamsdeel direct omhoog. Koel het met een 'ice-pack' om de pijn en de zwelling te verminderen. Na 48 uur kun je warmte toepassen om bloeduitstortingen te beperken. Probeer na enige tijd het gewricht weer te bewegen of licht te belasten.

Specifieke vragen?
Wat verstaan we onder verstuiking?

Verstuikingen en verrekkingen zijn vaak een rechtstreeks gevolg van een fysieke activiteit (sportletsels) of accident. Een verstuiking ontstaat wanneer een gewricht in een abnormale stand wordt gedrongen waardoor de aanpalende gewrichtsbanden worden verrekt of verdraaid. Soms zijn slechts enkele vezels aangetast, soms is het ligament helemaal gescheurd. Bij een verrekking zijn de spiervezels gedeeltelijk of volledig aangetast wanneer een spier voorbij de normale lengte wordt uitgerekt.

Zowel bij een verstuiking als verrekking is er meestal sprake van pijn, zwelling en blauwverkleuring.

Lees meer

Lees minder

Enkelbandage

Het lichte elastische materiaal van de bandage biedt een hoog draagcomfort en kan gedragen worden in elke schoen. Het gebruik vormt een ideale ondersteuning en bescherming van de enkel bij lichte klachten. Voorbeelden hiervan zijn verzwikking, instabiliteit, vochtophopingen en gewrichtsaandoeningen zoals atrose. Preventief kan hij ook gebruikt worden tijdens het sporten of werken om overbelasting te voorkomen.

Bij zwaardere klachten aan het enkelgewricht geeft een brace stabiliteit en bescherming. Deze klachten kunnen onstaan zijn door bijvoorbeeld een ontsteking of verstuiking. Hij kan ook ter steun gedragen worden bij revalidatie na een operatie of herstel na een breuk.

Toon meer producten
Toon minder producten
Contactformulier
Voornaam:
     
Achternaam:
     
Email:
     
Jouw vraag / opmerking: