myPharma
0495/27 86 90
Je mandje is leeg.
Verzendkosten naar
Selecteer land
Belgium
Producten toevoegen
Naar kassa
Aanmelden
E-mail
Wachtwoord
Nieuwe klant?
Wachtwoord vergeten?
Goed om weten
Beroepsgeheim
Bewaren medicatie
Covid certificaten
Farmaceutisch Dossier
Kwaliteitsgarantie
Maximumfactuur
Patientconsent
Tips bij zelfmedicatie
Verstandig medicatiegebruik
Zorgtrajecten
Zorgverzekering
Afschriften en attesten
Noodnummers
Oplossingen A-Z
Producten A-Z
Je bent hier: Home >
Apotheker
>
_Aandoeningen: tips
>
Kanker, voeding en hygiëne
Kanker, voeding en hygiëne
Verhit vlees steeds tot in de kern. Gebruik geen rauw bereide vlees(waren) of rauw bereide salades zoals steak tartaar, carpaccio, filet américain, garnaalsalade,….
Vermijd schaal- en schelpdieren (bijvoorbeeld mosselen). Gebruik geen rauwe vis (tartaar, carpaccio, gerookte vis, sushi,…).
Vermijd schimmelkazen en kazen bereid met rauwe melk zoals brie, camembert.
Was groenten grondig en schil ze. Vermijd rauwkost afkomstig van een saladbar, (zelfbediening)restaurants, meeneemmaaltijden.
Bewaar rauwe producten gescheiden van bereide producten. Dek alle voedingsmiddelen af, ook in de koelkast.
Ontdooi diepgevroren voedingsmiddelen in de koelkast of in de microgolfoven. Laat nooit ontdooien op kamertemperatuur.
Giet dranken steeds in een glas of drink met een rietje. Drink niet rechtstreeks van de fles of van een blikje.
Controleer steeds de vervaldatum op verpakkingen.
Gebruik geen etensresten.
Kies zoveel mogelijk voor klein of individueel verpakte voedingsmiddelen.